buitenom Nieuwsbrief

Zomernieuws van Buitenom!

In 2009 is het plein rondom de Brede School in Middenmeer opgeleverd. De bestaande groene kamer van bomen en struiken, rondom het plein is behouden en vormt een visuele barrière. Het plein is openbaar en ook na schooltijd in gebruik.
Het bestratingpatroon vormt een labyrint dat uitnodigt tot allerlei spelletjes.
Het labyrint verbindt de diverse entrees (sportzaal, bibliotheek, 3 basisscholen, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf)
Op het plein liggen diverse speeleilanden, voorzien van houten speelobjecten. Ook de kiss & ride zone is in hetzelfde bestratings-patroon en hierdoor dus ook onderdeel van het plein. Naast de kiss & ride zone ligt een sportveld waar diverse spelactiviteiten georganiseerd kunnen worden.

 

buitenom Nieuwsbrief
buitenom Nieuwsbrief
meer beeldmateriaal...
In Deventer is op 2 juli een nieuwe jongeren ontmoetingsplek (JOP) geopend. Het ontwerp is gemaakt in een samenwerking met SA design, Ria Smit architecten, en Buitenom. Het project is geïnitieerd door het landelijke Bouwnetwerk dat dit jaar haar 25-jarig jubileum viert. http://www.bouwnetwerk.net/ De JOP is een langwerpige overdekte ruimte die geïnspireerd is op de skybox in een voetbalstadion. Vanuit deze 'skybox' heb je enerzijds zicht op de naastgelegen voetbalkooi en anderzijds op het net aangelegde Gooikerspark. Binnen het rode stalen frame staat een wand die dient als windvanger en rugleuning en tevens de skyline van Deventer symboliseert. Deze wand zal samen met de jongeren en een graffitikunstenaar beschilderd gaan worden. Op de meubels die aan de wand vastzitten zijn (hergebruik) voetbalkuipstoeltjes toegepast.     

 
Zoals eerder vermeld heeft buitenom een nieuw concept ontwikkeld voor de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer.  Sinds 1 mei 2009 is de pilot camping De Kijl in Schoonoord uitgebreid met privé units voorzien van toilet , douche en wastafel. Tevens is er een begin gemaakt aan een nieuwe avontuurlijke speelroute door het bos.

Per 1 mei 2009 heeft Jelle Rozema besloten zich volledig te richten op zijn nieuwe bedrijf. Hij zal geen acquisitie meer doen voor Buitenom. Wij danken hem voor zijn inzet.

 

BUITENOM is een ontwerpburo, gespecialiseerd in het inrichten van de openbare ruimte.

MEER INFO?
Wilt u meer weten over ons ontwerpburo, heeft u specifieke vragen over een project, wilt u eens weten wie wij zijn, wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op of kijk op onze website: WWW.BUITENOM.COM


Tel Rotterdam:
Carolien Oomes 010-4768161

Tel Amsterdam:
Minka Haverkorn 020-4195671

E-mail:
Wilt u onze nieuwsbrief liever niet ontvangen, dan kunt u een e-mail sturen naar info@buitenom.com