buitenom Nieuwsbrief
BUITEN SPEL Grote steden worden telkens vaker bestempeld als 'kindonvriendelijk'.Ouders in de stad durven hun jonge kinderen nauwelijks zelfstandig  naar school te laten gaan of zelfstandig buiten te laten spelen. De gevaren in de stad zijn te groot, waardoor meer ouders met hun kinderen de stad uit trekken. Dit komt de bedrijvigheid in de stad niet ten goede. Daarnaast is het een probleem dat kinderen minder bewegen en dikker worden. BUITENOM ontwierp voor de binnenstad van Amsterdam met eenvoudige middelen het concept: 'richtlijnen voor een kindvriendelijke route' genaamd: 'BUITEN SPEL'.
buitenom Nieuwsbrief
buitenom Nieuwsbrief
meer beeldmateriaal...
BUITEN SPEL is een kindvriendelijke looproute tussen huis, de basisschool,  speelplekken en sportclubs. Het is een interactieve spel opgebouwd uit het spelbord, spoorzoekers, toevalstreffers, themakaarten, pionnen, blikvangers en een website. De openbare ruimte fungeert als spelbord. De kinderen zijn de pionnen.

De spoorzoekers, opgebouwd uit cijfers en letters, wijzen de route en leiden het spel. De toevaltreffers zijn de bestaande elementen en details uit de omgeving, waar je op geattendeerd wordt door de themakaarten. En de blikvangers waarschuwen zowel kinderen als automobilisten. Aan het spel is een website gekoppeld, die de route, speelplekken e.d. voor kinderen in de buurt in kaart brengt en fungeert als intermediair tussen gemeente en gebruikers. Dit concept zal nader uitgewerkt moeten worden. Daarbij sluiten we aan op de aanbevelingen die door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zijn gedaan:"In de looproute naar school moeten kinderen worden uitgedaagd om te bewegen. Met paaltjes en muurtjes waar ze op kunnen klimmen , trappetjes en hink-stap-sprongtegels".NRC, 27 jan 2007.
opdrachtgever: Gemeente Amsterdam, stadsdeel Centrum, 2006
 
WAT IS DIT?
BUITENOM zal u 4x per jaar per e-nieuwsbrief gaan verrassen met inspirerende projecten, producten, concepten en beelden.

MEER INFO?
Wilt u meer weten over ons ontwerpburo, heeft u specifieke vragen over een project, wilt u eens weten wie wij zijn, wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op of kijk op onze website: WWW.BUITENOM.COM
Tel Rotterdam:
Carolien Oomes 010-4768161

Tel Amsterdam:
Minka Haverkorn 020-4195671
Jelle Rozema 06-22481763

Wilt u onze nieuwsbrief liever niet ontvangen, dan kunt u een mail sturen naar info@buitenom.com